Podcast-liefde: mijn favorieten

Podcasts. Ik houd ervan. Ik luister ze het liefst elke dag. Ze bieden me elke keer inspiratie, een moment van rust en geven nieuwe energie en ideeën. Een podcast luisteren geeft me een moment van vertraging. Terwijl je je ogen en handen vrij hebt kun je je lekker mee laten voeren op de verhalen of ontdekkingen van anderen. En dat allemaal in je oor gefluisterd, alleen voor jou. Tenminste, zo voelt het. En dus luister ik podcasts tijdens het vouwen van de was, wandelingen in het park, terwijl ik mezelf opmaak of een fietstochtje maak. Wanneer luister ik ze eigenlijk niet? Je hebt bovendien podcasts over elk thema dat je je maar kunt bedenken. Mijn favoriete thema’s zijn: bewustzijn, persoonlijke groei, spiritualiteit, mindset, yoga en mindfulness. Er zijn steeds meer Nederlandse podcasts maar ik moet zeggen dat ik in het algemeen de Amerikaanse en Engelse podcasts vaak net iets beter vind. In dit blog wil ik mijn favoriete podcasts met je delen.

Met stipt op 1: Oprah’s Super Soul Conversations

Deze vrouw. Ameeeen. Wat een powerhouse. Haar podcasts zijn vrij diep, rauw, filosofisch en spiritueel maar zo raak en waar. Ze interviewt de groten der aarde over thema’s als het vinden van je authenticiteit, je ware zelf, liefde, geluk, lijden, betekenis, vergeving en de staat van ons als individuen en daarmee de wereld. De afleveringen met Maya Angelou, Elizabeth Lesser, Marianne Williamson, Wayne Dyer en Thich Nhat Hanh zijn echte aanraders. Maar eigenlijk zijn ze allemaal fantastisch.

Een andere favoriet is de Awaken Radio Podcast van Conny Chapman

Deze vrouw heeft zo’n rustgevende stem en wijsheid in zich dat ik het een genot vind om ernaar te luisteren. Ze voert heart-opening conversations met mensen die haar inspireren over ochtendrituelen, angst en moedig zijn, omgaan met verandering, het voelen van je emoties, van leven in stress naar leven in flow, het volgen van je intuïtie en zelftwijfel overwinnen. Ook doet ze solocasts waar ze haar eigen bevindingen deelt en je meeneemt in haar proces.

De Kelly Trach Show is een echte mindset podcast

Kelly neemt je op verfrissende wijze mee in haar eigen levenslessen. Nadat ze zelf te maken kreeg met meerdere auto-immuunziektes is ze zich gaan verdiepen in de wereld van mindset. Zo ontdekte ze dat ze ondanks haar klachten een vrijer en leuker leven kreeg door haar overtuigingen aan te pakken. In haar podcast deelt ze haar wijsheid over denken in overvloed in plaats van in schaarste, de sprong wagen, plezier, omgaan met risico’s en onzekerheid, overgave en meer.

The Lively Show is ook een fijne

Jess Lively neemt je mee in de wet van de aantrekkingskracht, leven in alignment en vanuit je intuïtie. Elke keer als ik haar podcasts hoor leer ik nieuwe dingen. Ze deelt in haar podcast veel over kwantumfysica, een tak van de natuurkunde die zich bezig houdt met de kleinste deeltjes (atomen), die zegt dat alles energie is. Wij bestaan allemaal uit energievelden, die een lage of hoge vibratie hebben. Zo hebben plezier en geluk een hoge frequentie en verdriet, angst en boosheid een lage frequentie. Een van de dingen die ze deelt is dat je, als je op zoek bent naar antwoorden op alledaagse en grotere levensvragen (wie niet?) kunt schrijven naar je intuïtie en zo antwoorden kunt krijgen.

Tot slot de Sexy Soul Radio

Deze vrouw neemt je op genadeloze wijze mee in een bewustwordingsproces. Ze neemt geen blad voor haar mond en dat maakt de podcast leuk om naar te luisteren. Haar hinnikende lach en rondslingerende fucks moeten aan je besteed zijn, maar ik vind het leuk. Ze vertelt over doorbraken, motivatie, overtuigingen, het loslaten van je slachtoffer-mentaliteit, de kracht van het vrouwelijke, zelfvertrouwen, ego versus ziel, etc. Ze is pas 27 jaar maar klinkt wat mij betreft als een rijpe en wijze veertiger die al veel heeft meegemaakt in haar leven.

Andere aanraders vind ik: The Chasing Joy Podcast, That’s So Maven, Create a Life that is Beautiful Podcast, Mindbodygreen en Highest Self Podcast. Ik ben benieuwd of jij al podcasts luistert en welke jouw favoriete zijn! Laat je het me weten?

Deel deze blog via:

1 Reactie

  1. Karin
    september 9, 2018 / 9:50 am

    Leuk om te lezen Em! Ik heb dus nog steeds nooit een podcast geluisterd had laatst die app om m’n telefoon geopend maar wist niet waar ik moest beginnen met zoeken en welke leuk zouden zijn dus fijn om wat tips te hebben ! Kussen xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *